Hoppa till innehåll

Andra Chansen

Vikinglotto systemspel

Andra Chansen är en populär spelform från Svenska Spel. Med varje lottorad med joker som man spelar får man en ny chans att vinna i nästkommande Andra Chansen-dragning. Mer om Andra Chansen här.

Vad är Andra Chansen?

Andra Chansen är, som namnet antyder, en ytterligare chans för spelare på Lotto att kamma hem miljonvinsten. Men detta gäller endast för den spelare som kryssat för Joker. Under två årliga tillfällen sker dragningen i Andra Chansen och dessa brukar vara planlagda under tidig vinter och sen vår. Vilka datum som Andra Chansen-dragningarna sker under kan man alltid läsa sig till inne på Svenska Spels hemsida. Man behöver dock inte sitta fastklistrad framför TV:n just detta datum då vinsten också presenteras inne på hemsidan.

Så fungerar det

Alla lottorader som spelats med Joker sex månader innan Andra Chansen-dragningen äger rum kan vara med och delta i chansen om miljonen. Med det sagt behöver man egentligen inte göra så mycket annat än att spela Lotto med Joker för att öka sina vinstchanser. Detta gäller för varje enskild Lottorad man spelat.

Själva dragningen görs i Svenska Spels spelsystem med en inbyggd slumpgenerator. Det vill säga att man inte kan göra något för att öka sina vinstchanser. Dragningen är helt enkelt baserat på slumpen och man ska ha ordentligt med tur om man lyckas vinna.

Så får du reda på ditt lotto resultat

Man vet om man vinner helt enkelt genom att en av Svenska Spels vinnarkommunikatörer ringer och gratulerar en till en miljonvinst. Men oroa dig inte – du behöver inte svara för att kamma hem miljonen. Vinsten utbetalas ändå. När själva dragningen är avgjord kan du se om du vunnit eller inte inne på Mina spel på Svenska Spels hemsida. Här kan du se det lotto resultat som presenteras och i så fall kommer pengarna bli utbetalade till ditt konto inom kort.

Så räknas raderna

Varje Lottorad på både Lotto 1 och Lotto 2 ger dig som spelare ytterligare en chans att bli en miljonär. Detta förutsatt att du har spelat med Joker som sagt. Det spelar ingen roll om ditt lotto resultat gett dig en vinst eller inte tidigare. Du har fortfarande en chans att vinna under Andra Chansen.

Dessa speltyper räknas

Som tidigare nämnt räknas alla spelformer på Lotto till Andra Chansen-dragningen, så länge man har spelat med Joker. Det vill säga att bland annat följande speltyper räknas om de spelats med Joker:

  • Enkelrader
  • Systemspel
  • Färdiga spel
  • Flerveckorsspel
  • Prenumeration
  • Spela Tillsammans
  • Andelsspel
  • Lördagsgodis och Rubbet

Liten vinstchans, men allt kan hända!

Hur pass stor chans man som spelare har för att kamma hem miljonvinsten under Andra Chansen beror på hur många rader man spelat under perioden, hur många rader som spelats totalt på Lotto samt hur många miljonvinster som faktiskt dras. Det må låta cyniskt, men faktum är att vinstchanserna är väldigt låga. Så är det dock med alla slumpbaserade spel. Samtidigt behöver man inte betala extra för att vara med på Andra Chansen. Det räcker med att man spelar Lotto som vanligt och spelar med Joker. Så det kan vara värt det ändå tycker vi.