Hoppa till innehåll

Rätta lotto

Undrar du hur du ska göra för att rätta lotto? Det enklaste är att du gör det via webben. De flesta lotto arrangeras idag av Svenska Spel och du kan rätta dina kuponger direkt på deras hemsida. Du behöver bara välja den dag som du har spelat på och se de rätta raderna. Om du har spelat direkt på deras hemsida kan du jämföra dina kuponger om du loggar in på ditt konto.

Rätta lotto

Rätta lotto - så gör du

Om du vill rätta lottoraden jämför du bara dina egna nummer mot de som drogs i den aktuella dragningen. Normalt måste du ha minst 4 korrekta nummer för utdelning.

När du går in på en lottodragning hos Svenska Spel ser du hur mycket utdelning varje nummer gav. Du ser också hur många spelare som hade ett visst antal rätt i varje dragning.

Om ingen vinner jackpotten och får 7 rätt så går den vidare till nästa vecka. Det kan pågå ganska länge utan att det dras någon med de vinnande siffrorna.

Lotto som rättas automatiskt

När du spelar online, till exempel hos Svenska Spel kommer dina lotter att rättas automatiskt. Du kan alltid gå in och dubbelkolla dina nummer i efterhand om du skulle önska.

Vissa lotto resultat som till exempel Keno visas även i TV4 varje dag. Om du har spelat hos ett ombud kan du alltså bänka dig och rätta din rad på kvällen. Självfallet går det också att rätta den i efterhand på nätet om du hellre skulle vilja det.