Hoppa till innehåll

Svenska spel lotto

Den vanligaste lottodragningen i Sverige är Svenska Spel lotto. Deras dragningar sker på onsdagar och lördagar och du kan spela så ofta du vill. Om du lyckas pricka in sju rätt har du dessutom chans på drömvinsten och flera miljoner. Det är en av anledningarna till att det är så populärt. Du kan snabbt registrera dig med ditt mobila BankID och lämna in din rad direkt. Du kan även prenumerera flera veckor i rad.

Svenska spel lotto

Allt om Svenska Spel lotto

Svenska Spel har länge varit en av de ledande spelsajterna i Sverige och deras lotto lockar tusentals spelare varje vecka. Därför är det enkelt att hänga med i Svenska Spel lotto resultat.

Det är populärt på grund av de låga kostnaderna och de höga vinstchanserna. Om du lyckas pricka in sju rätt innebär det i princip alltid miljonutdelning. Dock är det väldigt liten chans att vinna.

Lotto hos Svenska Spel kommer med flera extrafunktioner som jokern och andra chansen. Det ger dig ytterligare vinstchanser för en ganska liten summa. Det är ett roligt nöje med andra ord.

Så spelar du lotto hos Svenska Spel

Det enklaste är om du spelar online men det går även att spela hos ett ombud. Om du spelar online sätter du bara in pengar och lämnar in en kupong.

Du väljer själv hur många rader du vill lämna in en varje spelomgång. En rad kostar 6 kronor men du kan göra tillägg för extra vinstchanser. Du kan även logga in på ditt spelkonto för att se ditt lotto resultat efter varje dragning. Det är smidigt och enkelt. Du kan även spela på odds och casino vilket du kan läsa mer om på https://oddsjämförelse.io/

Så är utdelningen hos Svenska spel Lotto

Lotto hos Svenska Spel är förmodligen det kändaste lottospelet i Sverige. Det är inte så konstigt med tanke på att du kan vinna miljoner kronor. Det beror också på om du spelar på joker eller inte. Så här fungerar utdelningen för Lotto.

Utdelningen på Svenska spel Lotto beror på hur många som tippar rätt

Utdelningen beror alltid på hur många personer som sitter med ett visst antal rätt. Om du är ensam vinnare kommer du få en högre vinst än om du måste dela vinsten med andra. Du får alltså hoppas att du är den enda som sitter med rätt nummer och rätt rad.

Utdelning på 7 rätt

Det är väldigt sällan det är någon som har 7 rätt. När det väl händer så brukar vinsten ligga på flera miljoner kronor. Den största vinsten någonsin låg på hela 237 miljoner kronor.

Utdelning på 6 rätt

Utdelningen på 6 rätt är varierande men kan ligga på några tusen kronor. Det brukar alltid vara ett antal tävlande som får 6 rätt. Därför får du vara beredd att dela din vinst med ett antal andra tävlande.

Utdelning på 6 tillägg

Om du har 5 rätt plus tillägg kommer vinsten bli betydligt högre. Då kan summan hamna runt 30 000 – 40 000 kronor.

Utdelning på 5 rätt

När du är nere på 5 rätt kan du inte längre räkna med någon högre utdelning. Det brukar vara flera tusen spelare som sitter på fem rätt. Alltså blir utdelningen sällan mer än några hundralappar.

Utdelning på 4 rätt

Du kan också få utdelning på 4 rätt. Dock rör det sig enbart om ett par kronor. Vinsten brukar ligga på runt 20 kronor. Kanske kan du använda dessa för att köpa en ny lott? När du spelar hos Svenska Spel kommer vinsten att krediteras direkt till ditt spelkonto.

Andra lotterier än Lotto hos Svenska Spel

Det finns även ett antal andra lotterier än de du hittar på Svenska Spels hemsida. Om du älskar denna typen av spel kan du alltså hitta massor av underhållning. Du behöver dessutom bara logga in med BankID hos de flesta spelsajter. Det går alltså snabbt att komma igång och lämna in en lott.

Lottoland

Lottoland är en större aktör som har licens från Spelinspektionen. De har flera av de största lotterierna som MegaMillions och EuroMillions. Om du inte vill välja dina egna nummer kan du låta datorn slumpa fram ett antal nummer. Du kan följa varje dragning genom att logga in på deras hemsida. Du kan också rätta i efterhand om du föredrar det.

Lotter Sverige

Denna sajt erbjuder en form av lotto betting. Det är något som blir allt mer populärt. Istället för att lämna in nummer på själva lotteriet bettar du på de nummer du tror kommer i dragningen. Du kommer få samma utdelning som du skulle lyckas pricka in alla rätt. De har också licens från Spelinspektionen och erbjuder snabb inloggning med BankID.

EuroJackpot

EuroJackpot är ett välkänt lotteri som finns i flera länder i Europa. Det lanserades redan 2012. Sverige introducerade spelet 2013 och det finns bland annat på Svenska spels hemsida. Det är ett lotteri med väldigt många miljoner i omlopp. Du kan lämna in flera rader varje vecka om du skulle vilja. Det är dragning varje fredag. En fördel med att spela hos Svenska Spel är att du kan sätta in med Swish eller Trustly.

Keno

Keno är ett lotteri du säkerligen känner igen från TV. Det är ett spel med dragning varje dag. Du kan välja att spela på allt från elva rätt till två rätt. Du kan även prenumerera varje dag eller vecka om du skulle önska. Många väljer att spela på sina turnummer eller nummer som betyder något. Du kan rätta dragningen hos Svenska Spel eller kolla på den dagliga sändningen på Tv4.

Andra spelsajter där du kan spela lotto med större chans på drömvinsten

Det är inte bara hos Svenska Spel du kan spela lotto. Det finns flera sajter med licens från Spelinspektionen där du kan spela lotto och ha chans på riktiga drömvinster.

  • Paf

  • Betsson

  • NordicBet

FAQ - Vanliga frågor och svar

Det har varierat väldigt mycket genom åren. Rekordet är 7 vinnare på ett år.

Du måste ha 4 rätt för att vinna något på lotto. Dock handlar det inte om så många kronor.

Lottodragningen sker två gånger i veckan. Det är på onsdagar och på lördagar.