Hoppa till innehåll

Lotto med Joker

Lotto med Joker

Lotto som sådant är ett nummerspel där spelaren ska pricka in sju nummer av 35. Om spelaren i en omgång är ensam om att få in alla sju dragna nummer är hen garanterad minst ett lottoresultat på en miljon kronor i vinst. I Sverige görs två dragningar per vecka. Varje onsdag och lördag. De heter Lotto 1 respektive Lotto 2. Det är givetvis valfritt om man vill deltaga i båda eller bara en.

Lotto med Joker är ett tilläggsspel till Lotto. Anledningen till att man väljer att spela Lott med Joker är för att lottoresultatet stiger. Spelaren har då chans att vinna den så kallade Drömvinsten och den så kallade Andra Chansen.

Lotto med Joker är således ett tilläggsspel. Dragningen på Joker sker också på onsdagar och lördagar varje vecka. Det vill säga i samband med den sedvanliga tillkännagivningen av lottoresultatet.

På Joker gäller det att få in så många nummer i rätt ordningsföljd som möjligt. Spelaren vinner på joker om hon eller han har minst två rätt i rad, framifrån eller bakifrån i Jokernumret.

Även Joker på Vikinglotto

Joker går även att spela som ett tilläggsspel till Vikinglotto.

Vikinglotto är ett nummerspel i samarbete med nio länder i Europa. Dragningen av Vikinglotto sker enbart varje onsdag (det vill säga inte på lördagar). På Vikinglotto handlar det om att pricka in 6 av 48 nummer samt 1 av 5 vikingnummer.

Om spelaren är ensam om att få ett lottoresultat på 6+1 rätt är hon eller han garanterad en vinst på minst 3 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 30 miljoner svenska kronor. Vikinglotto har också en snabbväxande jackpott som kan växa till ofattbara 25 miljoner euro.

Hur spelar man på Lotto med Joker?

Du kan således spela Joker som ett tilläggspel till både Lott och Vikinglotto. Det är enkelt att spela Joker på Lotto. Du gör det i tre enkla steg:

  1. Fyll i dina Lottorader som vanligt.
  2. Välj insats på Joker. Väljer antingen 10, 20 eller 30 kronor.
  3. 3Skriv in dina Jokernummer själv eller tryck på huxflux för att slumpa fram dem.

HuxFlux är en dator eller datorprogram som slumpmässigt genererar siffror. Det finns många som vunnit på att använda Huxflux.

Lotto med Joker kan även spelas som systemspel. Systemspel innebär att du spelar Lotto med fler än sju nummer. De extra numren skapar ett system med alla möjliga enkelrader som går att forma av numren i din rad. Systemspel ger dig chans att vinna större när du väl vinner med hjälp av undervinster. Det betyder att du kan pricka för fler nummer än de 35 som finns. Fler vinstchanser kostar också mer pengar.

Notera att Lotto med Joker går att spela i både Sverige och Finland. I Finland finns det tre olika Joker att köpa till när du lämnar in din lottokupong. Det betyder att man i Finland förutom onsdagar och lördag också kan spela Lotto med Joker på fredagar.

I Finland och Sverige kan en spelare således spela med Joker med egen kupong utan att delta i andra spel, eller i anslutning till Lotto men också i anslutning till Viking Lotto och Eurojackpot. Dessa spel finns tillgängliga i bland annat Sverige och Finland – hos Svenska Spel respektive Veikkaus.

En spelar kan således spela onsdags-Joker, fredags-Joker eller lördags-Joker separat eller i vilken kombination som helst under en vecka. Du kan växla mellan spelformerna med länkarna på spelsidan. Joker kan även spelas som flerveckorsspel eller som fortsatt beställning (stående spel).

Fördelen med Joker – riktigt höga lottoresultat

Om en spelare vill ha chansen att bli oförskämt rik på lotto bör hon eller han välj att ha Joker med på sin lottokupong. Men hur fungerar detta? Finns det något du som spelare bör veta innan du satsar extra pengar eller mer genom att kryssa i joker i rutan?

I joker väljer du 7 nummer mellan 0 och 9. Du kan också låta spelsystemet välja numren som ett snabbspel i ett önskat antal rader. (Se huxflux ovan.) I den kommande dragningen dras sedan 7 vinstnummer. En rad joker kostar 2 euro eller 20 kronor.

Joker Fördubblingen är ett alternativt sätt att spela. Du kan delta i Fördubblingen genom att betala en euro/rad extra. Om den sista numret i spelarens spelrad är rätt – då fördubblas vinsten. En jokerrad med Fördubbling kostar 3 euro.

Notera att du endast, eller högst, kan spela 20 grundrader åt gången. Det gör du antingen med nummer som du väljer själv eller som ett snabbspel. Det sistnämnda syftar på slumpgenerator genererade nummer.

Vad är sannolikheten för en Joker-vinst i Finland?

När Jokerspelens 7 nummer dras mellan 0–9 finns det 10 000 000 olika möjligheter till rätt rad. Det sätter sannolikheten för vinst i ett nyktert perspektiv. Det betyder att chansen att få 7 rätt är 1:10 000 000. I joker drar man inte ett separat fördubblingsnummer. För en spelrad som deltar i Fördubblingen fördubblas joker vinsten, om det sista numret i din spelrad är rätt. Sannolikheten för att det sista numret i spelraden är rätt är 1:10.

Vad är sannolikheten för en Joker-vinst i Sverige?

Sannolikheten för vinstchans i Joker i Sverige är snarlik sannolikheten för vinst i Sverige. Det betyder att vinstchansen för 7 rätt är en på tio miljoner. Det vill säga 1:10 000 000. Chansen för 6 rätt är högre och ligger på 1:555 556. Chansen för 5 rätt ligger på 1:55 556. Chansen för 4 rätt ligger på 1:5 556. Chansen för 3 rätt ligger på 1:556. Chansen för 2 rätt ligger på 1:56.

Översatt till vinstplan vid 10 kronors insats ser ut enligt följande:

7 rätt ger 10 000 000 kronor

6 rätt ger 250 000 kronor

5 rätt ger 20 000 kronor

4 rätt ger 2000 kronor

3 rätt ger 200 kronor

2 rätt ger 80 kronor

Vinstplan vid 20 kronors insats ser tillika ut enligt följande:

7 rätt ger 20 000 000 kronor

6 rätt ger 500 000 kronor

5 rätt ger 40 000 kronor

4 rätt ger 4000 kronor

3 rätt ger 400 kronor

2 rätt ger 160 kronor