Hoppa till innehåll

Lotto drömvinst – vad är det?

Lotto drömvinst - vad är det?

När du spelar på Lotto pratas det ofta om något som kallas Lotto Drömvinst. Det är ofta den som alla drömmer om att vinna. För att du ska vinna den behöver du inte bara ha 7 rätt på det vanliga lottot utan även två rätt på jokern. Däremot spelar det ingen roll om det är på lotto 1 eller lotto 2. Du kan även välja mellan dragningen på onsdag eller lördag.

Lotto drömvinst ökar hela tiden

Det är väldigt sällan som drömvinsten lotto går ut eftersom den är så svår att vinna. Därför går den normalt vidare till nästa dragning och ökar i vinstsumma.

Alltså är det inte ovanligt att drömvinsten ligger på flera miljoner kronor. Men som du kanske förstår är det väldigt svårt att pricka in så många korrekta nummer och att få personer vinner någon gång i livet.

Drömvinsten börjar alltid på 75 miljoner kronor och det är alltså en vinnare garanterad. Det började som en extratävling 2005 och är nu en av de stora dragpunkterna för lotto.

Exempel på vinnare

Hur många som vinner drömvinsten varierar från år till år. Under 2020 var det till exempel hela fyra personer som kammade hem denna på en av sina rader under året.

2014 var det dock bara en vinnare under det gångna året. Du kan alltid följa med i aktuella lotto resultat för att se om någon lyckas kamma hem denna eftertraktade vinst. Flest vinnare kom under 2010 när hela sju personer blev miljonärer under det året. Allt tack vare lotto!