Hoppa till innehåll

Lotto prenumeration

Lotto prenumeration

Hur fungerar det att prenumerera på Lotto? Kan man ens det? Ja, det kan man och det är mycket enkelt.  Fördelen med att börja prenumerera på Lotto är att du som tippare inte behöver oroa dig för att du ska glömma bort ett lottoresultat eller en dragning, eller glömma bort att spela på en dragning.

Svenska Spel erbjuder den här prenumerationstjänsten. I korthet fungerar en prenumeration på Lotto som så att du fyller i dina rader som vanligt, innan du betalar spelet väljer du “Prenumerera”. Det betyder att du börjar betala månadsvis med antingen ett bankkort eller ett autogiro. I gengäld automatiseras också vinstutbetalningen till ditt bankkonto.

Så här prenumererar du på Lotto

Svenska Spel erbjuder en on-boarding-process där du kan börja prenumerera på Lotto i tre enkla steg.

1. Du väljer först ut dina rader, vilka dagar och vilka dragningar som du vill deltaga i. Du kan också välja om du vill spela med Joker.

2. I sammanfattningen väljer du sedan “Prenumerera” under “Antal veckor”. Klicka sedan på starta och väljer betalsätt — bankkort eller autogiro.

3. Sedan klickar du på “ och väljer ett betalsätt. Valet står vanligtvis mellan bankkort och autogiro.

Att omvandla Lottoraderna till en prenumeration

Det är lika enkelt att omvandla en befintlig Lottorad till en prenumeration. På Svenska Spel går du till Spela och väljer “Förläng spel.” Därefter finner du spelet du vill prenumerera på och väljer “Ändra”. I näst sista steget väljer du “Prenumerera” i sammanfattningen längst ned. Klicka sedan på “Start” och väljer, som också beskrivits ovan, bankkort eller autogiro.

Att ändra en Lottprenumeration – går det?

Ja det går bra. Det du behöver göra är att gå in på Min profil där du hittar din befintliga prenumeration på Lotto, eller Lotto med Joker. Där kan du, som spelare, ändra nummer och lägga till eller ta bort någon eller några rader. Enligt Svenska Spel gäller ändringen från nästkommande betalperiod. Det betyder att du i din profil kommer att se din gamla och nya prenumeration som två olika prenumerationer. Notera datumen i sammanfattningen för att se när den nya raden börjar gälla.

Vilka lottoresultat går det att prenumerera på?

Förutom Lotto kan man prenumerera på Eurojackpot, Vikinglotto och Triss. Eurojackpott ger spelaren chans till önskat lottoresultat, det vill säga vinst, varje vecka och det kostar i dagsläget 25 kronor per vecka. Det går också att prenumerera på Triss. Spelaren kan välja mellan ett paket på fem, sju eller tio Triss. Lotterna kommer med posten, i brevlådan en gång i månaden. Lotterna levereras mellan den 15:e och 22:e varje månad. För Vikinglotto har spelaren chans att vinna minst 30 miljoner kronor varje onsdag. Prenumerationen startar från 10 kronor i veckan.

Att avsluta en Lottoprenumeration

Det är enkelt att avsluta en prenumeration. Det gör spelaren själv under “Min Profil” på Svenska Spel. Det går också bra för spelarena att avsluta en prenumeration genom att kontakta operatörens kundservice via chatt, telefon eller e-post. Om spelaren avslutar prenumerationen görs inga fler debiteringar, men spelaren deltar ändå i kommande de kommande dragningar som hon eller han betalat in.