Hoppa till innehåll

Lottodragningar onsdag

Lottodragningar onsdag

Lottdragningar sker två dagar i veckan. Den första är på onsdagen och den andra är på lördag: Lotto 1 och Lotto 2. Det betyder att Lottospelaren får två chanser till ett önskvärt lottoresultat per vecka. Det är inget tvång att delta både på Lotto 1 och Lotto 2. Lottdragningarna på onsdagar är veckans första chans.

Lottoresultatet för dragningen på såväl lördag som onsdag går att se på TV. Sändningen går vanligtvis klockan 19:55. Det går också att se lottoresultatet online på Svenska spels hemsida. För det sistnämnda behöver spelaren ett login.

Lottdragningarna för onsdagar hos Svenska Spelonsdagar gäller för både det vanliga Lotto och Viking Lotto. Spelar man Lotto på Eurojackpot och vill följa dess onsdagsdragning måste man istället göra en insättning hos Eurolotto.

Lottodragningar onsdagar

Lottodragningar hade sin början 1980, och då endast på lördagar. Det blev tidigt, och är idag, Sveriges populäraste spelform. Men det dröjde fram till september år 1998 innan Lotto också började köras på onsdagar. Populariteten beror bland annat på att det är enkelt; ett nummerspel där spelaren ska pricka in sju nummer av 35. Dessutom krävs det en liten insats för att få vara med om att spela på de riktigt höga vinsterna. Vill man exempelvis ha en chans att vinna Drömvinsten krävs endast att spelaren spelar Lotto för minst 3 kronor och Joker för minst 10 kronor.

Det går att följa lottodragningen live genom TV. Det är TV4 som sänder resultatet klockan 18:25 varje onsdag. Utöver huvudspel Lotto 1 går det att följa lottoresultatet för Viking Lotto denna dag.