Hoppa till innehåll

Lottodragningar lördag

Lottodragningar lördag

Lottdragningar sker två dagar i veckan. Den första är på onsdagen och den andra är på lördag: Lotto 1 och Lotto 2. Det betyder att Lottospelaren får två chanser till ett önskvärt lottoresultat per vecka, om hon eller han önskar det. Det är inget tvång att delta både på Lotto 1 och Lotto 2. Lottdragningarna på lördagar kallas också för veckans andra chans.

Lottoresultatet går att se på TV. Sändningen går vanligtvis klockan 19:55. Det går också att se lottoresultatet online på Svenska spels hemsida. För det sistnämnda behöver spelaren ett login.

Lottoresultat och lottolördagar – anrikt och populärt

Lotto lördag började 1980 och kan med fog kallas för Sveriges populäraste spelform. Populariteten beror delvis på att det kom så pass tidigt, och delvis för att det är så enkelt. Lotto är ett nummerspel där du ska pricka in sju nummer av 35. Dessutom kräver det förhållandevis liten insats för att få vara med om att spela på de riktigt höga vinsterna. För att få chans att vinna Drömvinsten krävs endast att spelaren spelar Lotto för minst 3 kronor och Joker för minst 10 kronor. Om Drömvinsten faller ut, vilket den inte alltid gör, aktiveras även Andra Chansen. Den kan ge spelaren en extra miljonvinst under den nästkommande lördagen.