Hoppa till innehåll

Var kan man kolla lottoraden?

Var kan man kolla lottoraden?

Har du känt dig tursam och spelat på Svenska spels Lotto och letar efter resultatet? Lottoresultatet hittar du enkelt och vi guidar dig i hur du ska göra. Vi kommer att gå igenom allt du behöver veta. Nu är det bara att hålla tummarna för storvinst!

Det här är Svenska Spels Lotto

Lotto på Svenska Spel spelas två gånger i veckan. Lördagar och onsdagar. Dragningarna sker onsdagar kl 18:25 och lördagar kl. 19:55 men tänk på att du måste lägga ditt lottnummer tidigare då det är spelstopp ungefär en timme innan själva dragningen.

Rätta Lottoraden på Svenska Spel

Du kan rätta ditt lotto resultat på Svenska Spels Lotto och Joker på Svenska Spels webbplats. Här hittar du också information om jackpotten och vilka vinstnivåer som finns i lotto.

Du kan också följa Svenska Spels Lottodragning live i TV4. Sändningen börjar klockan 19:00 på onsdagar och 20:00 på lördagar.

Information om din Lottorad

Om du har spelat online hos Svenska Spel får du automatiskt ett e-postmeddelande med ditt lottnummer och information om dragningen så snart den är klar.

Om du spelar Lotto i en butik hittar du rätt linje för Svenska Spels Lotto och Joker på en skylt i butiken. Du kan också fråga personalen i butiken, de hjälper dig gärna.

Så vinner du på Lotto

Om du matchar alla 7 nummer vinner du jackpotten. Chansen att vinna jackpotten är 1 på 6,7 miljoner. Utöver detta har du även möjlighet att spela Joker. Detta ger dig en extra chans att vinna. För att spela Joker väljer du två extra nummer mellan 1-6. Om du matchar alla 7 vanliga nummer och de 2 jokernumren vinner du det så kallade Drömpriset. Chansen att vinna Drömpriset är 1 på 535 000.

Välj bäst lottnummer för vinst på Lotto

Det finns inget enkelt svar på frågan om vilka de bästa lottnumren är. Många människor väljer födelsedagar eller andra personliga datum som sina lyckonummer. Vissa tror att det finns vissa nummerserier som vinner oftare än andra. Det är dock omöjligt att med säkerhet säga vilka lottnummer som kommer att dras nästa gång. Det enda du kan göra är att försöka ta chansen och hoppas på det bästa!

De största vinsterna på Lotto genom tiderna

Det råder ingen brist på historier om människor som har blivit miljonärer över en natt efter att ha vunnit på lotto. Den 6 januari 2016 vann en lycklig person jackpotten på 103 miljoner kronor genom att spela Svenska Spels Lotto. Denna storvinst är långt ifrån unik och det finns många fler exempel på personer som blivit mångmiljonärer efter att ha vunnit på lotto.

År 2012 vann en kvinna från Göteborg jackpotten på 90 miljoner kronor genom att spela på Svenska Spels Lotto. Den lyckliga vinnaren hade valt sina nummer utifrån en dröm som hon hade haft natten före dragningen. En man från Stockholm blev miljonär 2011 efter att ha vunnit på Svenska Spels Lotto. Mannen hade valt sina nummer efter ett tips från en vän. Han vann 32 miljoner kronor.