Hoppa till innehåll

Olika sätt att spela Lotto

Vikinglotto Joker

Lotto är ett enkelt hasardspel som de flesta kan komma igång snabbt med. Önskat lottoresultat går inte att påverka. Det handlar enbart om tur varför man inte behöver ödsla tid på strategi och faktainsamling. Det är bara klara färdiga gå. Samtidigt finns det flera olika sätt att köra lottospel på. Det är systemspel, färdiga spel, förlängda spel, externa systemspel, lotto tillsammans, och andelsspel.

Systemspel i lottospel – vad är det?

Systemspel betyder att du spelar Lotto med fler än sju nummer. De extra numren skapar ett system med alla möjliga enkelrader som det går att forma av numren i raden. Systemspelet ger spelaren chans att få ett bättre lottoresultat när hon eller han vinner med hjälp av undervinster.

För att spela på systemspel hos Svenska spel väljer man 8–12 nummer eller klickar på “Huxflux” och väljer system 8–12. Sedan scrollar man ner för att välja dragning: Lotto 1 eller Lotto 2, eller både och. Spelaren ska också välja om hon eller han vill spela med Joker, speldagar och antal spelveckor. Sedan klickar hen på betalningsklappen på sidan.

Färdiga spel

Den som vill köra lottospel mycket enkelt kan välja att spela några rader på de så kallade färdiga spelen. De är Lotto 40 kronor, Lotto 100 kronor och Lotto 200 kronor. Färdiga spel är paket med olika många enkelrader som kostar vad de heter. Alla färdiga spel ger spelaren en chans på Drömvinsten. Det betyder således att Joker är förkryssat i dessa paket.

För att spela på ett färdigt spel väljer man det paket man vill ha. Sedan väljer man de förvalda raderna eller klickar på Huxflux innan man går till att betala.

Förlängda spel

On man vill köra lottospel i repris, det vill säga spela samma spel på Lotto en gång till gör man så här:

Först väljer man Spela och sedan väljer man Förläng spel. Om spelaren vill förlänga spelet men ändra speldag, antal rader eller vissa nummer väljer hon eller han Ändra.

Externa systemspel

Om en spelare vill spela många rader utan att behöva lägga in alla rader manuellt är externa systemspel ett alternativ. För att hitta externa systemspel, filformat och instruktioner ska du titta på sidan för externa systemspel hos Svenska Spel.

Att spela Lotto tillsammans – för bättre lottoresultat

När flera lägger ihop sina insatser kan de tillsammans spela fler rader än när de spelar själv. När man spelar tillsamman får man vinstchanser på fler rader utan att man behöver höja insatsen. Fler spelare ger fler chanser, helt enkelt.

Andelsspel

Lottospel i andelsformat betyder att lottospelet delas upp i flera delar – så kallade andelar. Varje spelare betalar för sin andel av spelet men har vinstchans på hela. Om det blir vinst delar vinnaren vinsten med de andra som är med i samma andelsspel. Det betyder att alla kan vinna tillsammans, var för sig. Vilket således betyder att man kan spela tillsammans fast utan att känna varandra.

Notera att det går att spela andelsspel på Eurojackpot, Lotto med Joker, Lotto med Joker inklusive Andra Chansen, Vikinglotto och Keno.

Notera också att det går att prenumerera på Lotto.