Hoppa till innehåll

Speltips för basket

Speltips för basket

Sedan den svenska spelmarknaden avreglerades 2019 så är det många som har fått ett starkare intresse för betting i olika former. Även om hockey och fotboll är de absolut populäraste sporterna att betta på så finns det idag också goda möjligheter till att spela på en av världens mest populära sporter: basket.

Även om basket inte är överdrivet populärt i Sverige så är det en av världens populäraste sporter internationellt. Detta i sin tur leder också till att många stora spelbolag erbjuder goda möjligheter till att spela på stora internationella basketligor. Men för den som inte tidigare har bettat på sporten kan det vara svårt att veta hur man ska gå tillväga för att vara framgångsrik inom betting på basket. I den här texten kommer vi att gå igenom några enklare speltips du kan ta med dig om du är intresserad av att testa på någonting annat än klassiska spelformer och istället betta på basket.

Betta bara på lag som du har koll på

När det kommer till betting på basket så väljer de flesta att antingen spela på den svenska basketligan, eller på nordamerikanska NBA. NBA är dock det vanligaste eftersom matcherna där håller väldigt mycket högre kvalitet jämfört med den svenska ligan. 

En viktig aspekt är dock att du har koll på hur laget som du bettar på tenderar att prestera. Basket är en sport som till stor del drivs av statistik, och med tanke på hur många matcher som finns att välja på så är det klokt att välja lag som man har någorlunda koll på.

Tänk på att det kan svänga snabbt

Basket är en sport där det kan svänga oerhört fort. Det är inte ovanligt att stora upphämtningar görs eller att matcher avgörs i det absoluta slutskedet. Det är också detta som gör basket så intressant, men tänk på att det aldrig är över förens det är över. Det kan därför också vara en god idé att använda sig av cash out-system om det finns tillgängligt.

Hitta utvecklingar i matcherna som du kan utnyttja med livebetting

Livebetting är relativt nytt, men har snabbt blivit populärt eftersom det kan addera en hel del krydda till matcher som man ser på TV eller på plats. I basket så finns det också goda möjligheter till livebetting, främst över-under bets kring vad slutresultatet kommer att bli. 

Det här går också att använda sig av i matcher som är lite ojämnare. Även om det inte är fördelaktiga odds på att spela på vem som kommer att vinna så kan man ändå hitta attraktiva spel genom att spela på slutresultatet, vilken spelare som kommer göra mest poäng, och mycket mer.

Använd dig av ett privatägt bettingbolag

Även om det är många som idag väljer att använda sig av Svenska Spel för att betta så är detta inte alltid det bästa valet när det kommer till basket. Om du vill betta på livespel inom basket så kan det vara klokare att gå till ett privatägt bettingbolag eftersom de oftast kan erbjuda lite bättre och mer rättvisa odds.

Du får då också möjligheten att ta del av en välkomstbonus. Tänk dock på att välja ett spelbolag som har svensk licens för att slippa betala vinstskatt på din eventuella vinst.