Hoppa till innehåll

Lotto på SVT

Lotto på SVT

Svenska Lotto är ett av de mest populära lotterierna i Sverige. Varje vecka väntar människor över hela landet ivrigt på resultatet av lottodragningen i hopp om att få sina nummer dragna så att de kan vinna en del av jackpotten. Det finns en del som tror att SVT fortfarande sänder dragningen av Lotto. Men SVT visar inte lottodragningen längre, utan dragningen sker på Tv4 sedan 2005.

Då sker lottodragningen

På Tv4 visas lottodragningen varje onsdagskväll kl. 18:25 och varje lördagskväll kl. 19:55. Tv4 har sänt Lottodragningen sedan 2005 men du kan däremot fortfarande se lottoresultatet på SVT:s text-tv. Du kan däremot även se ditt lotto resultat på nätet. Både på Svenska Spels spelsajt och på andra sajter som tillhandahåller lottoresultatet.

Vad är Lotto?

Lotto är ett spel där spelarna väljer sju nummer från 1 till 35. Målet är att matcha alla sju numren med de dragna. Om du matchar alla sju nummer vinner du jackpotten, som börjar på 1 miljon kronor och ökar varje vecka tills den är vunnen. Det finns även vinster för att matcha sex, fem eller fyra nummer.

Historian bakom Lotto

Lotto infördes för första gången i Sverige 1986 och sändes då endast i radio. Den första Lottodragningen i tv ägde rum den 19 april 1989. Programmet leddes av Carina Berg och Anders Timell. Sedan 2005 sänds Lottodragningen i TV4 varje onsdag och lördag kväll.

Här kan du spela Lotto

Du kan spela Lotto online på svenskaspel.se eller på en auktoriserad återförsäljare av Lotto. Du måste vara 18 år eller äldre för att få spela på Lotto.

Så spelar du Lotto

Du spelar Lotto genom att välja sju nummer från 1 till 35. Målet är att matcha alla sju numren med de dragna numren. Du kan även välja att spela på Jokern. Då väljer du ytterligare 7 nummer mellan 0-9 som blir ditt Joker nummer.

Vinster på Lotto

Om du matchar alla sju numren vinner du jackpotten som alltid är ett miljonbelopp. Du kan också spela på Jokern där du vinner 10 000 000 kronor om du prickar in alla 7 joker nummer. Om du vill spela på Jokern väljer du ytterligare 7 nummer och det kostar 10 kronor per spelomgång. Det finns också chans till Drömvinsten som dras i genomsnitt 1-2 gånger per år där prissumman startar på 75 000 000 kronor. Det enda du behöver göra då är att spela med Joker då du behöver alla 7 nummer rätt från din lottorad samt minst 2 rätt på Jokern.

Hur mycket kostar det att spela på Lotto?

För en rad med Lotto 1 och Lotto 2 kostar varje rad 6 kronor. Om du enbart vill spela på Lotto 1 kostar det 3 kronor per rad. Om du vill spela på Jokern kostar det 10 kronor extra per spelomgång.

Sätt i gång med att spela på Lotto

Om du vill pröva lyckan i Lotto kan du köpa en lott hos en auktoriserad återförsäljare eller spela online på Svenska Spel. Vi önskar dig all lycka till med dina lotto nummer!